Hledáte rychlý recept na dort? Pak je tento jahodový koláč s citronovým tvarohem přesně to, co potřebujete. Pečte hned!
Máte rádi jahodový dort, ale nechce se vám ho péct nebo mít doma spoustu ingrediencí? Pak máte štěstí, protože jste narazili na ideální recept, který splní vaše požadavky: tento jahodový koláč s citronovým tvarohem nevyžaduje mnoho času a ještě méně ingrediencí. Pojďme na to!
Recept na jahodový dort s citronovým tvarohem
Nejnáročnější část přípravy tohoto jahodového dortu s citronovým tvarohem je pravděpodobně mytí a čištění bobulí. Ale i to lze zvládnout relativně rychle. Ovoce je lepší nemýt pod tekoucí vodou, ale naplnit misku vodou a přidat jahody. Teprve poté odstraňte zelené části a nakrájejte bobule na malé kousky. Poté je smíchejte s cukrem a odložte stranou.
Užitečné vědět: i když se tato rada často šíří na internetu, odborníci nedoporučují jahody mýt ve slané vodě . Poradíme vám, jak to udělat lépe, a v našich chutných znalostech vysvětlíme, jak rozpoznat zralé jahody .
Dále se budeme zabývat citronovým tvarohem. Nejprve smíchejte smetanu s cukrem, až vznikne hustá hmota. Poté umyjte bio citron a nastrouhejte jeho kůru. Smíchejte ji s tvarohem a poté přidejte do husté smetany.
Jelikož „pečeme“ jahodový dort s citronovým krémem z hotového piškotu ze supermarketu, zbytek je už hračka: rozetřete tvarohový krém na základ dortu a ozdobte ho čerstvými bobulemi. Ještě lepší, ale to zabere trochu více času: přidejte krém a dejte dort asi na hodinu do lednice. Krém tak bude hustší.
Jahodový dort s citronovým tvarohem
Ingredience
- 500 g jahod
- 4 lžíce cukru
- 1 bio citron
- 1 sklenice smetany
- 250 g tvarohu
- 1 piškotový korpus ze supermarketu, lze připravit doma.
Příprava
- Jahody umyjte, odstraňte zelené části a rozkrojte na poloviny nebo na čtvrtiny. Smíchejte je se 2 lžícemi cukru a odložte stranou, přikryté pokličkou.
- Smetanu vyšlehejte se zbývajícím cukrem do husté pěny.
- Omyjte citron, osušte a nastrouhejte kůru. Smíchejte ji s tvarohem. Poté opatrně přidejte tvaroh do smetany.
- Položte základ dortu na talíř a potřete ho krémem. Pomůže vám k tomu dortový prstenec.
- Vylijte tekutinu z jahod a rovnoměrně ji rozetřete po krému. Dort vychlaďte, dokud nebude připraven k podávání.
Poznámky
Dort můžete podávat ihned, ale bude chutnější, pokud ho necháte ještě hodinu v lednici. Pokud se rozhodnete pro tuto metodu, jahody na krém nejlépe rozložte až před podáváním dortu.