Z jahod dělám lehký dezert. Jsou nadýchané jako letní obláček.

Když se v obchodech objeví jahody, je čas pustit se do přípravy dezertu. Místo toho, abych z nich dělala smoothie, proměním je v lahodnou pěnu.

Jahody potěší svou sladkostí, lákají svou vůní a evokují léto. Sezóna obvykle začíná v květnu a trvá do července, takže je třeba ji naplno využít. První košíky se již objevují na pultech a s každým týdnem jich bude přibývat. Díky tomu ceny klesnou a vy se budete moci najíst, aniž byste se museli starat o díru v peněžence. Polské jahody proměňuji v nadýchaný mousse, který potěší svou jemností. Je to skvělá alternativa k sytému mousse nebo pracné přípravě dezertu.

Jahodový mousse

Z jahod dělám lehký dezert. Jsou nadýchané jako letní obláček.

Tento dezert kombinuje ovocnou a výraznou chuť jahodového moussu s lehkostí šlehačky. To vše doplňuje další porce čerstvých jahod, které slouží jako lahodná ozdoba. Příprava je velmi rychlá, takže si můžete rychle vychutnat chuť léta v šálku.

Vegetariáni a vegani mohou želatinu nahradit agarem. Na 1 čajovou lžičku želatiny se obvykle používá 0,5 až 2 čajové lžičky agaru. Je však třeba mít na paměti, že agar tuhne ještě rychleji, proto je třeba s mícháním spěchat. Je to však dobrá náhrada želatiny, která se vyznačuje velmi neutrální chutí a vůní.

Ingredience

  • 500 g čerstvých jahod,
  • 3-4 lžíce moučkového cukru,
  • 1 čajová lžička citronové šťávy,
  • 300 ml vychlazené šlehačky,
  • 1 čajová lžička želatiny,
  • 2 lžíce vody.

Postup přípravy:

Z jahod dělám lehký dezert. Jsou nadýchané jako letní obláček.

  1. Jahody umyjte, odstraňte stopky a odložte stranou, aby okapala šťáva.
  2. Smíchejte je a protlačte přes síto, abyste odstranili semínka. Pokud vám nevadí konzistence mousse s kousky, můžete pyré vynechat.
  3. Želatinu rozpusťte ve studené vodě a nechte několik minut bobtnat.
  4. Poté ji zahřejte, až se rozpustí.
  5. Šlehejte smetanu s moučkovým cukrem, až vznikne hustá pěna.
  6. Přidejte několik lžic jahodového pyré do rozpuštěné a vychladlé želatiny a promíchejte.
  7. Nalijte želatinu do zbývajících jahod, promíchejte a přidejte do šlehané smetany.
  8. Ingredience opatrně promíchejte a přelijte do skleněných misek nebo sklenic.
  9. Vložte do lednice na několik hodin, aby směs ztuhla.

Hotový dezert ozdobte čerstvými jahodami. Můžete také přidat lžíci šlehačky nebo smíchat jahodový a čokoládový mousse . Dobrou chuť!

Přejít nahoru