Jeho častá konzumace má příznivé účinky na zdraví.
Lidé často hledají zdravé možnosti stravování, aby si udrželi vyváženou stravu bohatou na vitamíny a vlákninu. Ačkoli existuje řada potravinových doplňků, které zaručují zdravý příjem velkého množství vitamínů a vlákniny, konzumace ovoce a zeleniny přináší ještě lepší výsledky.
V Mexiku roste ovoce, které obsahuje velké množství vitamínu K , který je důležitý pro udržení zdravých kostí a také pro prevenci kardiovaskulárních onemocnění .
Z tohoto důvodu lékaři a odborníci na výživu vždy doporučují konzumovat potraviny s vysokým obsahem vitamínu K. Tento plod, který je považován za „mexický poklad“, je jedním z plodů s nejvyšším obsahem vitamínu K a je také prospěšný pro zdraví trávicího systému.
Který plod je považován za poklad bohatý na vitamín K?
Toto malé ovoce se vyznačuje žlutou barvou a také svými výživnými vlastnostmi .
Podle údajů Ministerstva zemědělství a rozvoje venkova je nanche , také známé jako nance nebo nanchi, díky svým výživným vlastnostem, jako je vitamin K, „mexickým pokladem“.
Toto malé ovoce se vyznačuje žlutou barvou a také svými výživnými vlastnostmi a přínosem pro zdraví, stejně jako svou chutí.
Vlastnosti nanche
Nanche (Byrsonima crassifolia) je tropické ovoce, které roste v Latinské Americe a je známé svými výživnými vlastnostmi. Zde jsou některé z jeho hlavních vlastností a výhod:
- Vitamíny a minerály : je bohatý na vitamín C – silný antioxidant, který posiluje imunitní systém. Obsahuje také vitamín A, vápník, železo a fosfor.
- Antioxidanty: obsah fenolických sloučenin a karotenoidů mu dodává antioxidační vlastnosti, pomáhá bojovat proti volným radikálům a snižuje poškození buněk.
- Vláknina: obsahuje vlákninu, která zlepšuje trávení, předchází zácpě a pomáhá kontrolovat hladinu cholesterolu.
- Nízký obsah tuku: je to nízkotučné ovoce obsahující přírodní sacharidy, což z něj činí dobrý zdroj energie.
- Tradiční léčivé vlastnosti: V tradiční medicíně se používá jako přírodní lék na zažívací potíže, horečku nebo kožní infekce.
Nanche se obvykle konzumuje čerstvé, konzervované, slazené, z něj se vyrábí džusy nebo se fermentuje pro přípravu nápojů, jako je víno nanche. Kromě toho nálev z plodů zlepšuje trávení a čaj z kůry rostliny skvěle pomáhá při nachlazení, proto je velmi doporučován.