Recept na kuře v smetanové omáčce s bylinkami

Ingredience na kuře v smetanové omáčce s bylinkami

  • 300 g kuřecích prsou
  • 2 lžíce cibulového prášku
  • černý pepř podle chuti
  • 2 lžičky rozmarýnu
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 1 1/2 šálku mléka
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce česnekového prášku
  • sůl podle potřeby
  • 2 lžičky tymiánu
  • 3 lžíce petrželky
  • 2 lžíce vody
  • 1/2 lžičky papriky
  • 5 stroužků česnekuRecept na kuře v smetanové omáčce s bylinkami

Jak připravit kuře v smetanové omáčce s bylinkami

  • Krok 1 Marinujeme kuře. Na začátek tohoto lahodného receptu umyjte kuřecí prsa a rozkrojte je na čtyři části. Jakmile kousky kuřete oschnou, marinujte je s česnekovým práškem, cibulovým práškem, solí, pepřem, 1 lžící čerstvé petrželky, rozmarýnem a tymiánem. Odložte je stranou.
  • Krok 2 Připravte omáčku. Vezměte pánev a přidejte olej. Jakmile olej začne tát, přidejte nasekaný česnek a smažte, dokud nasekaný česnek nezíská zlatavou barvu. Poté přidejte bylinky – tymián, rozmarýn, petržel – a míchejte asi minutu, pak přidejte mléko. Snižte teplotu a pokračujte v míchání, poté přidejte směs kukuřičného škrobu a vody. Konzistenci omáčky můžete upravit podle své chuti.
  • Krok 3 Vychutnejte si jídlo! Jakmile omáčka začne vřít, přidejte kousky kuřete a dochuťte solí a pepřem. Ozdobte podle chuti a podávejte horké!
Tip
  1. Chuť jídla můžete podtrhnout přidáním trochy sýra.
  2. Přidání čerstvé smetany může chuť jídla ještě více podtrhnout.
Přejít nahoru