Přeskočit na obsah Ingredience na kuře v smetanové omáčce s bylinkami
- 300 g kuřecích prsou
- 2 lžíce cibulového prášku
- černý pepř podle chuti
- 2 lžičky rozmarýnu
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 1 1/2 šálku mléka
- 3 lžíce oleje
- 2 lžíce česnekového prášku
- sůl podle potřeby
- 2 lžičky tymiánu
- 3 lžíce petrželky
- 2 lžíce vody
- 1/2 lžičky papriky
- 5 stroužků česneku

Jak připravit kuře v smetanové omáčce s bylinkami
- Krok 1 Marinujeme kuře. Na začátek tohoto lahodného receptu umyjte kuřecí prsa a rozkrojte je na čtyři části. Jakmile kousky kuřete oschnou, marinujte je s česnekovým práškem, cibulovým práškem, solí, pepřem, 1 lžící čerstvé petrželky, rozmarýnem a tymiánem. Odložte je stranou.
- Krok 2 Připravte omáčku. Vezměte pánev a přidejte olej. Jakmile olej začne tát, přidejte nasekaný česnek a smažte, dokud nasekaný česnek nezíská zlatavou barvu. Poté přidejte bylinky – tymián, rozmarýn, petržel – a míchejte asi minutu, pak přidejte mléko. Snižte teplotu a pokračujte v míchání, poté přidejte směs kukuřičného škrobu a vody. Konzistenci omáčky můžete upravit podle své chuti.
- Krok 3 Vychutnejte si jídlo! Jakmile omáčka začne vřít, přidejte kousky kuřete a dochuťte solí a pepřem. Ozdobte podle chuti a podávejte horké!
Tip
- Chuť jídla můžete podtrhnout přidáním trochy sýra.
- Přidání čerstvé smetany může chuť jídla ještě více podtrhnout.