Za pár týdnů se objeví cukety . Toho je třeba využít a připravit z této zeleniny chutná jídla. Recept na jedno z nich vám nyní prozradíme. Připravená předkrm nemá konkurenci. Vyzkoušejte to, nebudete litovat.
Univerzální cuketa
Cuketa je jednou z nejoblíbenějších zelenin. To je dáno dvěma faktory. Mnoho lidí se rozhodlo pěstovat zeleninu sami, protože je to snadné a nenáročné. Často se stává, že cuket je tolik, že nevíme, co s nimi. Proto ji lze považovat za sezónní surovinu, která se v létě často objevuje na našich talířích.
Druhý faktor je také dán častým výskytem cukety. Jde o to, že z této zeleniny lze připravit mnoho pokrmů. Patří sem jak hlavní jídla, tak i doplňky, jako jsou saláty nebo předkrmy. Právě tato univerzálnost dělá cuketu naším oblíbeným produktem.
Z tohoto důvodu jsme připravili recept na předkrm, jehož součástí je tato zelenina. Kombinace chutí v tomto jídle je úžasná a jeho příprava je neuvěřitelně jednoduchá. Vyzkoušejte tento recept a uvidíte, že čas strávený přípravou jídla stál za to.
Cukety s náplní
Chuť této cuketové předkrmu je do značné míry dána ingrediencemi, které tvoří náplň. Potřebujete jen málo surovin, takže jídlo můžete připravit za málo peněz. O tom se můžete přesvědčit sami, když si prohlédnete seznam níže. Uvedli jsme také poměry ingrediencí.
Ingredience:
2 cukety
100 g tvrdé mozzarelly
20 ml olivového oleje
100 g smetanového sýra
1 plechovka tuňáka
oliv
oregano
pepř
sůl
Recept na pečenou cuketu
Začněte přípravu předkrmu důkladným umytím cukety. Poté odřízněte konce a rozkrojte na polovinu. Pomocí nože nebo škrabky na zeleninu nakrájejte cuketu podélně na tenké plátky. Plech vyložte pečícím papírem. Posypte strouhaným sýrem a rozložte na něj plátky zeleniny. Udělejte to tak, aby se překrývaly.
Potřete povrch olivovým olejem, dochuťte solí a pepřem. Pečte cukety v troubě předehřáté na 190 stupňů Celsia po dobu 10 minut. Po upečení posypte sýrem. Rozložte na vrch kousky tuňáka a nakrájené olivy. Posypte oreganem a stočte do rolády. Pečte 5 minut, poté nakrájejte na kousky a hotovo.