Nejchutnější recept na alevropita, řecký dezert, známý také jako „lenivý koláč“. Postup přípravy krok za krokem

Alevropita, známá také jako lenivý koláč, je jedním z nejoblíbenějších řeckých dezertů, je chutná a snadná na přípravu.

Alevropita, známá také jako líný koláč, je jedním z nejoblíbenějších řeckých dezertů, je chutná a snadná na přípravu.

Tento řecký koláč je velmi snadný na přípravu a ingredience jsou dostupné pro každého. Níže najdete potřebné ingredience a způsob přípravy.

Jak připravit Alevropita – řecký dezert, který způsobil senzaci

Alevropita je jednoduchý dezert. Těsto nalijeme do formy, posypeme sýrem a upečeme. Jedná se o druh koláče, který neobsahuje droždí, kypřicí prášek ani bikarbonát, a jedna porce obsahuje asi 200 kcal.

Nejchutnější recept na alevropita, řecký dezert, známý také jako „lenivý koláč“. Postup přípravy krok za krokem

 

Zde je seznam ingrediencí:

•300 g mouky;

•400 g sýra feta;

•1 čajová lžička soli;

•2 vejce;

•375 ml mléka;

•160 ml vody;

•5 lžic olivového oleje.

Způsob přípravy:

1. Vložila jsem plech do trouby a zapnula ji na 200 °C.

2. Do mouky jsem přidala špetku soli a promíchala.

3. Samostatně jsem rozšlehala vejce a přidala mléko a vodu.

4. Postupně jsem mouku přidávala do vzniklé směsi.

5. Do vyhřátého plechu jsem dala 3 lžíce oleje, dobře ho rozetřela a pak jsem do něj nalila směs z bodu 4. Posypala jsem strouhaným sýrem a pokapala zbývajícími dvěma lžícemi olivového oleje.

6. Plech jsem vložila do předehřáté trouby na 200 °C na 30 minut.

Přejít nahoru