Alevropita, známá také jako lenivý koláč, je jedním z nejoblíbenějších řeckých dezertů, je chutná a snadná na přípravu.
Alevropita, známá také jako líný koláč, je jedním z nejoblíbenějších řeckých dezertů, je chutná a snadná na přípravu.
Tento řecký koláč je velmi snadný na přípravu a ingredience jsou dostupné pro každého. Níže najdete potřebné ingredience a způsob přípravy.
Jak připravit Alevropita – řecký dezert, který způsobil senzaci
Alevropita je jednoduchý dezert. Těsto nalijeme do formy, posypeme sýrem a upečeme. Jedná se o druh koláče, který neobsahuje droždí, kypřicí prášek ani bikarbonát, a jedna porce obsahuje asi 200 kcal.
Zde je seznam ingrediencí:
•300 g mouky;
•400 g sýra feta;
•1 čajová lžička soli;
•2 vejce;
•375 ml mléka;
•160 ml vody;
•5 lžic olivového oleje.
Způsob přípravy:
1. Vložila jsem plech do trouby a zapnula ji na 200 °C.
2. Do mouky jsem přidala špetku soli a promíchala.
3. Samostatně jsem rozšlehala vejce a přidala mléko a vodu.
4. Postupně jsem mouku přidávala do vzniklé směsi.
5. Do vyhřátého plechu jsem dala 3 lžíce oleje, dobře ho rozetřela a pak jsem do něj nalila směs z bodu 4. Posypala jsem strouhaným sýrem a pokapala zbývajícími dvěma lžícemi olivového oleje.
6. Plech jsem vložila do předehřáté trouby na 200 °C na 30 minut.