Každý si může připravit lahodnou tradiční domácí majonézu, která se hodí k jakémukoli jídlu.
Není nic chutnějšího a sytějšího než tento recept na citronovou majonézu.
Připravit chutný domácí citronový majonéz je velmi jednoduché, protože k tomu potřebujete jen jednoduché ingredience a pár kroků, které zvládne každý. Tento recept je ideální k doprovodu všech druhů pokrmů a lze ho podávat kdykoli během dne.
Za pár minut může kdokoli připravit tento jemný domácí majonézu pomocí jednoduchého receptu . Je prokázáno, že každý, kdo to zkusí, bude více než vděčný.
Mezi všemi druhy domácí majonézy, které lze připravit, je jednou z nejoblíbenějších česneková majonéza, a ochutnat lahodnou majonézu na citronové bázi je ideální volbou pro svačinu nebo jako doplněk k jakémukoli jídlu.
Recept na domácí citronovou majonézu
K přípravě této lahodné domácí citronové majonézy budete potřebovat následující ingredience:
Ingredience
- 1 vejce
- 1/2 čajové lžičky soli
- ½ čajové lžičky hořčice (podle chuti)
- 1 polévková lžíce citronové šťávy (podle chuti octa)
- 1 šálek (240 ml) rostlinného nebo olivového oleje
Postup přípravy domácího citronového majonézy
- Do vysoké nádoby dejte vejce, citronovou šťávu, sůl a hořčici, pokud používáte.
- Přidejte všechen olej najednou k ingrediencím.
- Vložte mixér nebo šlehač a začněte míchat, aniž byste ho pohybovali. Ujistěte se, že mixér je na dně sklenice nebo nádoby, a nepohybujte jím po dobu asi 15 sekund, dokud se směs nezačne měnit v emulzi.
- Začněte mixérem míchat nahoru a dolů, dokud domácí citronová majonéza nezhoustne a nezíská krémovou konzistenci.
- Ochutnejte majonézu a podle potřeby přidejte více citronu nebo soli. Podle chuti můžete přidat trochu pepře.
- Majonézu můžete skladovat v nádobě v lednici, kde vydrží až 5 dní.