Recept na cheesecake s uzeným lososem: svěží a krémové jídlo pro vaše letní stolování
Pikantní cheesecake? V kombinaci s uzeným lososem je toto svěží jídlo, které se rozplývá v ústech, ideální pro překvapení vašich hostů jako aperitiv nebo předkrm.
Měkký, krémový a s křupavým základem , cheesecake je povinným pokrmem, i když se podává v nesladkých variantách.
Dezert z daleka
Cheesecake nepochází z New Yorku, ale ze starověkého Řecka. Před více než 2000 lety sportovci na olympijských hrách již jedli něco podobného cheesecaku. Později Římané rozšířili recept po Evropě. Právě tehdy němečtí a italští přistěhovalci přivezli recept do Spojených států . V New Yorku získal svou současnou podobu na počátku 20. století s příchodem „smetanového sýra“ – velmi jemného čerstvého sýra. Jeho základem jsou rozdrcené sušenky smíchané s máslem a krém ze sýra, vajec a cukru. Od té doby se objevilo mnoho variant: ricotta v Itálii, fromage blanc v Německu, verze s citronem, čokoládou, vanilkou nebo červeným ovocem… Existují dokonce i pikantní cheesecaky, které se ideálně hodí jako aperitiv nebo předkrm, s uzeným lososem, smetanovým sýrem nebo bylinkami.
Jemný pikantní cheesecake s uzeným lososem: rychlá a snadná příprava
Zde je recept na cheesecake s uzeným lososem.
Ingredience:
- 110 g krekrů
- 50 g másla
- 200 g čerstvého sýra (např. Saint-Mor nebo Carré Frais)
- 2 lžíce tvarohu
- 2 vejce
- 2 plátky uzeného lososa (v průběhu přípravy)
- Šťáva z 1 citronu
- Několik snítek zelené cibulky
- Sůl, pepř
- 2 plátky uzeného lososa na ozdobu
Příprava :
- Předehřejte troubu na 160 °C.
- Rozpusťte máslo na mírném ohni. Rozdrobte krekry na prášek a smíchejte je s rozpuštěným máslem.
- Vyložte dno rozebíratelné formy nebo cukrářského prstence.
- V salátové míse smíchejte smetanový sýr, tvaroh, rozšlehaná vejce, citronovou šťávu, 2 plátky lososa nakrájené na malé kousky, nasekanou zelenou cibuli, sůl a pepř.
- Směs nalijte do formy.
- Pečte 40 minut. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu, poté vložte do lednice minimálně na 4 hodiny.
- Před podáváním vyjměte pokrm z formy a ozdobte zbývajícími plátky lososa nakrájenými na proužky. Podávejte vychlazené se salátem.