Snídaně na bázi vajec jsou chutné, výživné a zdravé. Pokud vás omrzela míchaná vejce, doporučuji připravit si na snídani vejce trochu jinak. Vyzkoušejte je jednou a určitě se k tomuto receptu vrátíte.
K snídani se obvykle připravují míchaná vejce nebo vejce vařená natvrdo nebo naměkko. Já ale naopak míchaná vejce velmi rád. Mnoho lidí je spojuje s večeří, ale můj způsob přípravy je dělá velmi chutnými i ráno. Podívejte se, jak snadno se dá připravit toto syté a výživné jídlo.
Jaká zelenina se hodí k vejcím?
Dobrým nápadem je kombinace vajec se zeleninou, která jídlu dodá chuť a zvýší jeho nutriční hodnotu. Například cibule, paprika, rajčata, houby, zelená cibule a špenát se k vejcím hodí velmi dobře. Tyto ingredience můžete použít samostatně nebo je kombinovat dohromady a vytvořit tak ještě dokonalejší kompozici.
Jak připravit vejce s rajčaty?
Vejce s rajčaty je pokrm, který je něco mezi míchanými vejci a šakšukou. Já je ale připravuji trochu jinak: nejprve osmažím plátky rajčat, pak na ně rozklepnu vejce a vše pod pokličkou osmažím. Jídlo je hotové, když bílky ztuhnou a žloutky zůstanou polotekuté. Před podáváním jídlo hojně posypte nasekanou zeleninou.
Recept: Vejce na rajčatech
Ingredience
- 1 velké rajče
- 1 lžíce oleje
- 4 vejce
- sůl, pepř
- petržel
- kopr
Způsob přípravy
- Smažené rajčata Rajčata umyjte, osušte a nakrájejte příčně na poměrně silné plátky. Rozehřejte olej na pánvi na středním ohni, přidejte plátky rajčat a lehce je osmažte z jedné strany.
- Smažení vajec Rajčata otočte a do každého z nich opatrně rozklepněte jedno vejce. Pokrm posypte solí a pepřem, přikryjte pokličkou a vařte na středním ohni, dokud vaječné bílky nezhoustnou. Před podáváním pokrm posypte nasekanou zeleninou.