Kuřecí kotlety v majonéze

Jemné a šťavnaté kotlety z drůbežího masa v křupavé zlatavé strouhance. Marináda dodává masu sytou, krémovou chuť a aroma. Tento recept jistě osloví mnoho gurmánů.

Ingredience:

2 kuřecí filé

1 vejce

1 lžíce majonézy

1 lžíce řeckého jogurtu

1 stroužek česneku

1 lžíce mouky

1 šálek strouhanky

olej na smažení

Koření

sůl

1 lžička provensálských bylinek

1 lžíce kuřecího koření (já jsem použila zlaté koření)

Kuřecí kotlety v majonéze

 

Filé rozkrojte podélně na dvě části, položte na prkénko, přikryjte potravinovou fólií a příliš silně neklepejte.

Oklepané maso lehce osolte a opepřete.

Rozšlehejte vejce v misce, přidejte prolisovaný česnek, jogurt a majonézu, přidejte mouku a koření na kuře. Vše důkladně promíchejte

Vložte maso do připravené marinády a nechte minimálně 1 hodinu (maso můžete nechat v marinádě v lednici do druhého dne)

Po uplynutí této doby vezměte kotlety po jedné vidličkou a obalte je strouhankou

Smažte na rozpáleném oleji na středním ohni do zlatova z obou stran

Podávejte s oblíbenými přísadami

DOBROU CHUŤ

Přejít nahoru