Jemné a šťavnaté kotlety z drůbežího masa v křupavé zlatavé strouhance. Marináda dodává masu sytou, krémovou chuť a aroma. Tento recept jistě osloví mnoho gurmánů.
Ingredience:
2 kuřecí filé
1 vejce
1 lžíce majonézy
1 lžíce řeckého jogurtu
1 stroužek česneku
1 lžíce mouky
1 šálek strouhanky
olej na smažení
Koření
sůl
1 lžička provensálských bylinek
1 lžíce kuřecího koření (já jsem použila zlaté koření)
Filé rozkrojte podélně na dvě části, položte na prkénko, přikryjte potravinovou fólií a příliš silně neklepejte.
Oklepané maso lehce osolte a opepřete.
Rozšlehejte vejce v misce, přidejte prolisovaný česnek, jogurt a majonézu, přidejte mouku a koření na kuře. Vše důkladně promíchejte
Vložte maso do připravené marinády a nechte minimálně 1 hodinu (maso můžete nechat v marinádě v lednici do druhého dne)
Po uplynutí této doby vezměte kotlety po jedné vidličkou a obalte je strouhankou
Smažte na rozpáleném oleji na středním ohni do zlatova z obou stran
Podávejte s oblíbenými přísadami
DOBROU CHUŤ