- Dny strávené na zahradě znamenají, že budete muset připravit večeři, která nebude náročná, ale zároveň bude chutná a zdravá. Proto se na našem stole často objevují pečené brambory. Tentokrát je naplníme houbami v smetanovo-sýrové omáčce.
Ingredience
- 250 g směsi hub
- 3 snítky nasekané čerstvé majoránky
- 70 ml sladké smetany
- Černý pepř podle chuti
- 1 čajová lžička nasekaného česneku z konzervy
- 50 g modrého sýra (my jsme použili shropshirský)
- 3 polévkové lžíce s vrchovatou vrstvou jakéhokoli žlutého sýra
- 1 zelená paprika
- 3 lžíce oleje z hroznových jader
Brambory
- 2 pečené brambory
- 2 čajové lžičky oleje
Přípravné kroky
1
Brambory propíchněte vidličkou nebo ostrým nožem a vložte do trouby předehřáté na 220 stupňů Celsia. Pečte něco málo přes 1 hodinu, v polovině pečení brambory otočte.
2
Mezitím připravte houby v smetanovo-sýrové omáčce: nakrájené houby vložte do rozehřátého oleje. Chilli papričku nakrájejte na jemno a houby restujte, dokud se šťáva téměř neodpaří. Přidejte chilli, česnek, nasekaný majoránku, dochuťte pepřem. Přidejte rozdrobený modrý sýr, poté smetanu a po přidání žlutého sýra znovu promíchejte.
3
Po upečení vyjměte brambory z trouby. Těsto nakrájejte diagonálně na kříž, přidejte lžičku oleje a opatrně rozmačkejte.
4
Nalijte houby v smetanové omáčce dovnitř brambor. Můžete podávat se zeleninou nebo salátem. Dobrou chuť.