Pečené brambory plněné směsí hub v smetanovo-sýrové omáčce

  • Dny strávené na zahradě znamenají, že budete muset připravit večeři, která nebude náročná, ale zároveň bude chutná a zdravá. Proto se na našem stole často objevují pečené brambory. Tentokrát je naplníme houbami v smetanovo-sýrové omáčce.

Ingredience

  • 250 g směsi hub
  • 3 snítky nasekané čerstvé majoránky
  • 70 ml sladké smetany
  • Černý pepř podle chuti
  • 1 čajová lžička nasekaného česneku z konzervy
  • 50 g modrého sýra (my jsme použili shropshirský)
  • 3 polévkové lžíce s vrchovatou vrstvou jakéhokoli žlutého sýra
  • 1 zelená paprika
  • 3 lžíce oleje z hroznových jader

Brambory

  • 2 pečené brambory
  • 2 čajové lžičky oleje
  • Pečené brambory plněné směsí hub v smetanovo-sýrové omáčce

Přípravné kroky

1

Brambory propíchněte vidličkou nebo ostrým nožem a vložte do trouby předehřáté na 220 stupňů Celsia. Pečte něco málo přes 1 hodinu, v polovině pečení brambory otočte.

2

Mezitím připravte houby v smetanovo-sýrové omáčce: nakrájené houby vložte do rozehřátého oleje. Chilli papričku nakrájejte na jemno a houby restujte, dokud se šťáva téměř neodpaří. Přidejte chilli, česnek, nasekaný majoránku, dochuťte pepřem. Přidejte rozdrobený modrý sýr, poté smetanu a po přidání žlutého sýra znovu promíchejte.

3

Po upečení vyjměte brambory z trouby. Těsto nakrájejte diagonálně na kříž, přidejte lžičku oleje a opatrně rozmačkejte.

4

Nalijte houby v smetanové omáčce dovnitř brambor. Můžete podávat se zeleninou nebo salátem. Dobrou chuť.

Přejít nahoru